Læs mere om Rooibush te

Rooibush te er faktisk ikke te, men derimod nåle/kviste fra en sydafrikansk busk. Kvistene skæres i ca. 6 mm lange stykker og gennemgår en fermentering(gæringsprocess) i 8 - 24 timer. Under denne process udvikles de egenskaber, som Rooibush menes at have, sammen med den frugtagtige aroma, der kendetegner Rooibush smagen. 

Farven på den færdige bryg er flot rød gylden og smagen er kraftig og aromatisk - let sød.

Rooibush er helt fri for garvesyre og koffein og  siges at indeholde mange mineraler, antioxidanter, æteriske olier, kalcium, magnesium og jern.

Rooibush findes i ren udgave eller med forskellige bær, frugter og olier tilsat. At en smag er tilsat ændrer ikke på teens gode egenskaber.

Rooibush brygges på frisk kogt vand - ca. 3 tskf. til en liter - trækker i ca. 5 min.

Rooibush er også velegnet til is te, se opskriften under Tips og Ideer.