læs mere om grøn te

Grøn te dyrkes mange steder i verden. Mest kendt er dog grøn te fra Kina og Japan. Bladene til grøn te plukkes fra den samme tebusk som sort te. Det er behandlingen af bladene efter plukningen, der giver den store forskel. Bladene tørres og varmebehandles så man undgår at en fermentering(gæring) sætter igang. Efter varmebehandling/damp rulles bladene til den form de skal sælges i. Formen har ingen betydning for smagen. Den varsomme behandling af tebladene bevarer den oprindelige lidt "græsagtige" tesmag og den grønne farve. Ydermere bibeholder man de gode vitaminer og mineraler der forefindes naturligt i teblade.

Grøn te findes både som ren og med tilsatte blade olier og frugter. At man tilsætter teen anden smag ændrer ikke ved teens gode egenskaber.

Grøn te brygges på frisk kogt vand, der har stået til temperaturen er faldet til ca. 80 grader. Lad teen trække 3-5 min.

Grøn te er også velegnet til is te, se opskrift under tips og ideer.